Ylang Yağı Nedir Faydaları Nelerdir?

79 / 100

Ylang yağı nedir, faydaları nelerdir? Cananga odorata isimli ağacın dallarında açan çiçeklere verilen isimdir. Endonezya, Malezya, Madagaskar ile Filipinler de oldukça çok bulunurlar. Uzun sarı ve yeşil renkte olup, yıldız şeklindedirler. Çiçek yaprakları 6 tane olup, çok değerli oldukları bilinmektedir. Bu Yaprakların damıtılması sonucu yağı çıkartılır. İçeriğinde benzil asetat, p-kreşil metil, karıyofilen, granil asetat, benzilbenzoatlinalool, metil benzoat bulunmaktadır. Bu nedenle de çok özel bir çiçektir. Bulundukları yerlerde güzel kokuları sebebi ile parfüm ağacı olarak da adlandırılırlar. Gelin şimdi de Ylang yağı faydaları nelerdir? Öğrenelim. 

ylang yagi faydalari
ylang yagi faydalari

Ylang Yağı Nerelerde Kullanılır?

  • Ylang yağı bilinen şekli ile kozmetik sektöründe tercih edilmektedir. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği nedeni ile de sağlık açısından da çok kullanıldığı yerler vardır.
  • Ylang yağının aynı zamanda afrodizyak özelliği bulunmaktadır. Cananga odorata ağacının bu güzel çiçekleri bulundukları Endonezya, Malezya, Madagaskar ve Filipinlerde yeni evlenen çiftlerin yataklarının kenarlarının süslenilmesi için kullanılır.
  • Kadınlarda doğurganlık ile ilgili sorun yaşayanlar için ylang yağı önerilmektedir.
  • Ylang yağının diğer bir özelliği de kalp atışını düzenlemesi ile ilgili faydası bulunmaktadır. Kalp atım ritminde düzensizlik yaşayanlar, yüksek tansiyonu olanlar bu yağdan faydalanabilirler.
  • Ylang yağı aynı zamanda bağırsak enfeksiyonlarına da iyi gelmektedir.
  • Epilepsi hastalarında kriz öncesi koklatılması ile krizlerin kontrol altına alınması sağlanabilmektedir.
ylang yagi nedir
ylang yagi nedir

Ylang Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Ylang yağı faydaları içerisinde en çok kullanılan yerler arasında cilt ürünleri, kozmetik ürünler gelmektedir. Yağ, antiseptik özelliği bulunmasından dolayı yaraların iyileştirilmesinde etkendir. Ayrıca deride kendi kendine oluşan virüs, bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlara da iyi gelmektedir. Ayrıca sebore egzema olarak bilinen egzema için kullanımında da egzemanın nüksetmesini engeller. Kızarıklığın ve tahrişin oluşumunu engeller.

OKUMALISINIZ!  Hamilelikte Baba Görev

Ylang Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Ylang yağı nedir, faydaları nelerdir? Sorusunun cevaplarından birisi de saça olan faydalarıdır. Kullanımı, 1 yemek kaşığı susam yağı ve 1 yemek kaşığı ylang yağı şeklindedir. Hazırlanan karışımın 1 tatlı kaşığı kadarı şampuana karıştırılıp uygulandığında 1 saat bekletilmesi yeterli olacaktır. Daha sonra ılık su ile durulanması ise saçların yumuşak, canlı ve parlak olmasını sağlayacaktır.

5/5 (1 Review)

Yorum yapın

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy